Etusivu » Uncategorized » Googlelomakkeen tekemistä oppilaiden kanssa

Googlelomakkeen tekemistä oppilaiden kanssa

Päätimme oppilaiden kanssa harjoitella Googlelomakkeiden tekoa. Ideana oli tehdä läksynkuulustelulomake ryhmätyönä, oppikirja apuna. Tärkeintä tietenkin läksynkuulustelun tekemisessä oli itse tekoprosessi, asioiden hakeminen, muokkaaminen kysymyksiksi ja yhdessätekemisen harjoitteleminen. Jaoin luokan viiteen ryhmään ja jokainen ryhmä sai oman eläimen/kirjan kappaleen luettavakseen. Ja mikä tärkeintä, näitä lomakkeita käytetään oikeasti läksyjen kuulustelemiseen!

Itse lomakkeen tekeminen onnistui hienosti. Näytin mallia oppilaille tykin avulla ja nopeasti oppilaat pääsivät jyvälle erityyppisten kysymysten luomisesta. Suosikiksi nousivat ”totta vai tarua” tyyppiset kysymykset jotka luotiin ”ruudukko” työkalulla. (Piituskin tekemä ohjevideo lomakkeen luomiseen) Lisäksi monivalintakysymykset ovat oppilaiden suosikkeja, tämä juontaa todennäköisesti juurensa luokkamme Socrativen käytöstä. Oppilaat pitivät erityisesti mahdollisuudesta valita useampi kuin yksi oikea vaihtoehto. Tätä vaihtoehtoa ei nimittäin ole Socrativessa. Tämän mahdollistaa ”valintaruudut” työkalu. Sanallisia kysymyksiäkin saatiin aikaiseksi, mutta pääsääntöisesti oppilaat suosivat edellä mainittuja vaihtoehtoja.

Olin iloisesti yllättynyt kuinka oppilaat olivat kehittyneet läksynkuulustelun tekemisessä. Olimme tehneet läksynkuulusteluja ennenkin Socrativella ja tämä näkyy lopputuloksissa. Kysymykset olivat selkeitä ja aiheeseen oli perehdytty hyvin. Toki korjattavaakin löytyi, maailma kun ei ole täydellinen. Kysymysten asettelua, paikkoja, vastausvaihtoehtoja piti joissain tapauksissa muutella, mutta muuten opettahja pääsi helpolla. Pistää hymyilyttämään 🙂 Laitan alle kuvankaappauksen yhdestä työstä kuinka siistiä jälkeä oppilaat saavat aikaan Googlelomakkeella. Ja tällä kertaa käytimme kuvia joihin oikeasti oppilailla on käyttöoikeus. Tämän mahdollisti googlen oma hakukone joka löytyi kuvan lisäämisen alta. Loistava homma!

 

 

Yksi ajatus artikkelista “Googlelomakkeen tekemistä oppilaiden kanssa

  1. Paluuviite: Biologiaa TVT-painoitteisesti | Vinskin tvt-blogi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s