Etusivu » Opetus » Kiva lisä luokan tvt-hommiin – Learningapps.org

Kiva lisä luokan tvt-hommiin – Learningapps.org

Moi pitkästä aikaa! Vihdoinkin löytyi virtaa päivittää blogia ja ennenkaikkea kirjoittaa mun uudesta suosikkipalvelusta Learningapps.org sivustosta.  Luin kyseisestä sivustosta Facebookin ”Tieto-ja viestintätekniikka opetuksessa/ICT in Education” – ryhmässä. Learninapps.org on sivusto jossa voi tehdä omia ”appseja”. Ennemminkin kutsuisin niitä ihan tehtäviksi, mutta puhutaan nyt sitten appseista kun sielläkin niin tehdään. Erityisen hienoa sivustossa on, että appsien tekeminen onnistuu niin Chromebookilla, pc:llä ja iPadilla (varmaan myös androidilla, en ole päässyt kokeilemaan)

Olen käyttänyt sivustoa jonkin aikaa ja tykkään kovasti. Pari kertaa olen tehnyt itse ristikon joko tunnille tehtäväksi tai läksyksi.  Tehtävät olen jakanut Google Classroomin kautta. Eniten kuitenkin pidän siitä, että oppilaat tekevät itse noita tehtäviä. Esimerkiksi fyken kokeeseen kertausta varten oppilaat tekivät ryhmissä ristikot joihin annoin sanat valmiiksi ja oppilaiden tehtäväksi jäi vihjeiden keksiminen. Linkit tehtäviin laitoin Googlen Classroomiin Fyken ”luokkaan” ja näin oppilaat pystyivät harjoittelemaan kokeeseen niiden avulla. Hatunnosto sille joka on oivaltanut jakamismahdollisuuden tärkeyden.

Yritin säästää aikaa tekemällä pienen esittelyvideon sivustosta ja siihen perään sitten pari ohjevideota esim. ristikon tekemiseen kyseisellä sivustolla.  Sivuston käyttö on ilmaista ja vaatii rekisteröitymisen. Tehtäviä on mahdollista julkaista kaiken kansan ihmeteltäväksi tai sitten jättää vain omaan käyttöön. Sivusto luo tallennetuille appseille valmiit linkit ja jopa qr-koodit jakamista varten. Käykää ihmeessä tutustumassa, tosi helppokäyttöisiä ja hauskoja ovat nuo appsit. Lisään tuonne videoiden perään muutaman itse tekemäni ja oppilaiden tekemän appsin.

 

Learningapps.org lyhyt esittely

 

 

Learningapps.org ristikon tekeminen

 

 

Learningapps.org  group puzzlen tekeminen

 

 

 

 

Linkkejä tehtäviin

Mikä maanosa?

Korkeakulttuurit ja Egypti

Fyken kokeeseen kertaus

Yksi ajatus artikkelista “Kiva lisä luokan tvt-hommiin – Learningapps.org

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s