Etusivu » iPad » Tvt-hommeleita yhteiskuntaopissa

Tvt-hommeleita yhteiskuntaopissa

Mitä teimme?
Pitkästä aikaa sain aikaiseksi päivittää blogia kun tuli kehiteltyä omasta mielestäni onnistunut tvt-pläjäys. Lyhykäisyydessään tällainen: teimme oppilaiden kanssa ihmisoikeusaiheiset videot joihin pääsee seinäjulisteen qr-koodin kautta. Uutta oli taustakuvan lisääminen videoon Green screeniä käyttämällä. Tuo taustakuvan lisääminen antaa mahdollisuuksia vaikka mihin: oppilas voi seikkailla omassa kuvistyössään, ”matkustaa” ympäri maailmaa, vain mielikuvitus on rajana.
Klikkaa tätä nähdäksesi videon.
Miten teimme?
Toteutus oli helppo. Käytimme toteutukseen iPadia ja Chromebookia. Ipadilla käytimme seuraavia appseja: kuvasimme Ipadin kameralla ja tausta videoihin saatiin lisättyä Green Screen appsilla(maksullinen?) Videon taustakuvat ladattiin iPadille netistä ja kaikki kuvat ovat ”vapaita” eli tekijänoikeudet huomioitu. Chromebookilla teimme seinäjulisteet Slide – ohjelmalla ja qr-koodit QR Code Generator – ohjelmalla (löytyy Web storesta, ilmainen) Siinäpä se.
Tarkempi työselostus
Jos haluat tarkemman selostuksen niin lue vielä tämä. Kun oppilaiden tekstit olivat valmiit, pääsimme aloittamaan toteutuksen. Ensin viritimme 5€:n lakanan taustaksi videolle. Se olisi voinut olla sileämpi ja valaistus parempi, mutta nyt emme tuhlanneet aikaa hifistelyyn.
Taustana pystyy käyttämään myös perinteistä liitutaulua.
Kun kangas oli viritetty, pääsimme kuvaamaan. Oppilaiden kirjoittamat tekstit heijastettiin tykillä valkokankaalle josta Aleksin,vapaaehtoinen lukijamme, oli helppo lukea tekstit ja katse pysyi sopivan ylhäällä koko videon ajan. Kun kaikki videot oli kuvattu aloimme käyttämään Green Screen appsia joka yllätti helppoudellaan. Valitse video, valitse kuva videon taustalle, säädä kuinka voimakkaasti taustakuva näkyy ja thats it! Tallenna video kuvagalleriaan ja jaa se sieltä Youtubeen.
Klikkaamalla plussaa lisäät videot ja kuvat. Kun olet valinnut kuvat ja videot, niin oikealla olevasta pallosta säädetään taustakankaan väri mahdollisimman lähelle käyttämääsi kankaan väriä. Sensitive liukupallolla säädetään kuinka vahvasti taustakuva näkyy.
Kun videot oli ladattu Youtubeen opettajan tilille, päästiin luomaan qr-koodit.
Kopioimme videon osoitteen.
Liitimme osoitteen tuonne ”enter url” – riville.
Kun tallensimme ”save”-nappulasta qr-koodimme, ohjelma ehdotti parin välivaiheen jälkeen, että kopioi leikepöydälle. Siitä se oli helppo käydä liittämässä oikeaan diaan. Kuva alla.
Lopuksi tulostimme seinäjulisteet ja nyt niitä voi ihailla ympäri kouluamme. Toivottavasti sinulle oli hyötyä tästä jutusta ja sait jonkin hienon idean jonka aiot toteuttaa. Pistäkäähän linkkiä ja vinkkiä tulemaan myös tänne suuntaan kun hyviä ideoita syntyy ja toteutuu. Iso kiitos Yläkemijoen koulun ysiluokalle ja erityisesti Aleksille luvasta käyttää kuvia, videoita ja töitänne tämän päivityksen luomiseen.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s