Etusivu » Uncategorized » Läksynkuulustelua Socrativella

Läksynkuulustelua Socrativella

Socrative on läksynkuulustelupaikka netissä. Olemme käyttäneet tätä palvelua oppilaiden kanssa (5.-6.lk) jo nelisen kuukautta ja oppilaat ovat oppineet pitämään siitä kovasti. Sen käyttö on tosi helppoa, niin oppilaalle kuin opettajalle. Sisäänajo Socrativen käyttöön onnistui nopeasti. Ja hyvin, oppilaat ovat nimittäin oppineet tekemään läksynkuulusteluja Socrativella. Socrative toimii muuten niin pc:llä kuin älypuhelimissa!

Näin se toimii:

Opettaja rekisteröityy ilmaiseksi Socrativeen osoitteessa socrative.com ja saa sieltä käyttöönsä luokan joka on kuusinumeroinen luku. Kun opettaja on tehnyt Socrativeen läksynkuulustelun, oppilaat menevät osoitteeseen m.socrative.com0+1<Z ja kirjautuvat luokan numerolla palveluun. Opettaja käynnistää haluamansa läksynkuulustelun ja oppilaat pääsevät vastaamaan kysymyksiin. Kun kaikki oppilaat ovat tehneet läksynkuulustelun, opettaja sulkee sen ja saa vaihtoehtoisesti raportin tuloksista s-postiinsa tai lataa tiedoston omalle koneelleen, josta voi sitten tulokset katsoa exceltaulukon kautta. Jos opettaja on tehnyt monivalintakysymyksiä, oikeat ja väärät vastaukset näkyvät taulukossa suoraan vihreänä tai punaisena. Raportissa näkyy myös prosentuaalisesti oikeiden vastausten määrä. Opettaja voi myös valita vastausvaihtoehdoksi kirjoitetun vastauksen, mutta silloin nämä tehtävät joutuu tarkastamaan manuaalisesti. Lisäksi vastausten tulee olla lyhyitä, että ne mahtuvat taulukkoon järkevästi. Tämä lienee suurin puute Socrativessa. Kysymyksiin voi liittää kuvia, mikä antaa kivasti lisämahdollisuuksia läksynkuulustelulle.

Socrative on niin helppokäyttöinen, että oppilaatkin osaavat käyttää sitä. Olen luonut luokalleni neljä omaa Socrative tiliä oppilaiden käyttöön, että he saavat tehdä läksynkuulusteluja toisilleen. Oppilaat tekivät esimerkiksi edelliseen historiankokeeseen jokaisesta kappaleesta läksynkuulustelun ryhmissä ja seuraavalla viikolla teimme aina päivän alkajaisiksi Socrativella historian läksynkuulustelun tietystä kappaleesta. (Näitä kuulusteluja ei merkattu ylös vaan jokainen sai itse päättää lukemisistaan.) Jatkossa oppilaat saavat tehdä läksynkuulustelujaankin itse.

Hyvä vaihtoehto Socrativelle on Google Driven lomakkeen teko-ohjelma. Se mahdollistaa pitkätkin vastaukset josta itse pidän kovasti. Jos aihe kiinnostaa niin kurkatkaapa Piituskin tvt-blogia. Sieltä löytyy esittely kyseisestä mahdollisuudesta.

Tähän loppuun lisään muutaman kuvakaappauksen Socrativesta niin näet mistä on kyse. Peitin varmuuden vuoksi oman luokkani numeron ettei tule yllätysvieraita läksynkuulusteluun.

20140129-223708.jpg

Opettajan kirjautumisikkuna.

20140129-223839.jpg

Oppilaan kirjautumisikkuna.

20140129-223925.jpg

Näkymä opettajan hallintasivusta.

20140129-224034.jpg

Tässä käynnistetään läksynkuulustelu.

20140129-224729.jpg

Näin läksynkuulustelu näkyy oppilaalle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s