Etusivu » Uncategorized » Book creator – helppo käyttää.

Book creator – helppo käyttää.

Book creator appsista kuulin iPad koulutuksessa. Kouluttaja kehui helpoksi ja tottahan se turisi. Ohjelma on sopivasti pelkistetty ja kuitenkin sillä saa suht näyttävää tulosta aikaiseksi. Omat tyttäret oppivat sen käytön yhden kerran jälkeen ja saivat aikaan todella yllätävän hienon kirjan, tai no, kirja odottaa vielä valmistumista, mutta hiljaa hyvää tulee vai miten se oli?

Book creatorissa siis pystyy luomaan e-kirjoja. Käytännössä tämä tarkoittaa, että siihen on mahdollisuus kirjoittaa tekstiä, liittää kuvia, ja iloinen yllätys, ääntä. Tämä äänen lisääminen avaa yllättävän hienoja mahdollisuuksia. Omat tyttäreni esimerkiksi, eivät äänittäneetkään kirjoitettua tekstiä vaan heittivät hienoja ”laulupätkiä” tekstin tueksi. Teksti sai uutta syvyyttä näiden hauskojen luritusten myötä. Kyllä kakarat on fiksuja ja osaavat yllättää. Lopputulokset voi tallentaa itse iPadille tai eri pilvipalveluihin. Kirjan pystyy myös tulostamaan PDF muodossa!

Book creator on siis näppärä työkalu oppilaille satujen ja tarinoiden kertomiseen ( ja ties mihin) mutta itse olen ajatellut sen myös opettajan työkaluna. Kuinka näppärä tuolla appsilla olisikaan tehdä oppilaille muistiinpanot ainaisen vihkotyöskentelyn sijaan. Oppilaathan voisivat periaatteessa tehdä niitä jopa itse…ehkä. Tämä riippuu pitkälti siitä kuinka hyvin oppilaat ottavat ohjelman haltuunsa. Selkeän ulkoasunsa vuoksi, muistiinpanoista tulisi selkeämmät kuin perinteisistä vihkomuistiinpanoista.

Teknisen opettajana olen käyttänyt appsia oppilaiden raportointivälineenä. Lopputulos on selkeä ja hyvännäköinen. Olen antanut iPadin oppilaiden käyttöön teknisen luokassa. Oppilaat ottavat kuvia työn eri vaiheista ja lisäävät ne kirjaan. Kuviin liitetään tekstiä työvaiheesta ja mahdollisista ongelmista joita he työssään kohtaavat. Oikein hyvin tehty raportti voi jopa toimia ohjeena tuleville teknisen oppilaille. Oppilaalle raportointi on hyvä työväline eri työvaiheiden jäsentämiseen ja kokonaisuuden hahmottamiseen. Väitän, että oppiminen tapahtuu aivan eri tasolla verrattuna perinteiseen yksin puurtamiseen.

Book creator sopii siis hyvin myös ohjeiden tekemiseen ja jakamiseen. Kuvan, äänen ja tekstin avulla tehdyt ohjeet voisivat vähentää opettajan ees taas ravaamista luokassa kun oppilas saisi ohjeet ekirjasta. Eihän se nyt opea korvaa, mutta toimii hyvänä apulaisena.

Lopuksi vielä kuvia Book Creatorilla tehdyistä luomuksista ja Explain Everything appsilla tehty ohjevideo Book Creatorin käyttämiseen. Tuo Video näkyy linkkitekstinä alemman kuvan jälkeen kun en osannut muuten sitä tänne laittaa.

20130225-211759.jpg

20130225-211828.jpg

Book Creatorin käyttöohje

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s