Etusivu » Uncategorized » Meillä on opittu kertotaulua ja englantia.

Meillä on opittu kertotaulua ja englantia.

Aloitetaanpas kokemusten kirjaaminen. Positiivisia juttuja on saatu aikaan kotona tuon iPadin avulla. Molemmat tytöt ovat ottaneet iPadin tosi hyvin haltuunsa. Peruskäyttö luonnistuu sujuvasti muutaman viikon kokemuksella. Olen tarkoituksella antanut iPadin vapaaseen käyttöön tytöille ja itse asiassa kannustanut sen kanssa pelaamiseen ja puuhaamiseen. Toki käyttö suurelta osin on pelaamista, mutta ovatpa tyttäret aloittaneet jo oman sadunkin kirjoittamista Book Creator appsilla. Tästä appsista myöhemmin lisää.

Meillä on harjoiteltu kertotaulua hyvin tuloksin ja opittu värejä englanniksi. Meidän kakkosluokkalainen, Taika, on ottanut iPadin avosylin vastaan ja pelannut ahkerasti kaikenlaisia opetuspelejä. On kiva katsoa kun tokaluokkalainen yrittää saada kolmea tähteä kertotaulupelistä tai englannin sanapelistä. Neidillä oli aikasta komia hymy kasvoillaan kun toi koulusta kertotaulukokeen, tuloksena eka kymppi! Tähän päästiin pelaamalla kertotaulupeliä nimeltä Times Tables Master. Sovellus on englanninkielinen, mutta yksinkertainen käyttää. Oikeasta vastauksesta saa englanninkielisen palautteen ja tavoitteena on saada kolme tähteä kustakin kertotauluata. Taikalle nuo tähdet olivat hyvinkin motivoivia. Ennen ei eteenpäin menty ennenkuin kolme tähteä oli neljän kertotaulusta saatu. Ilmaisversio antaa pelata kuuden kertotauluun asti, sen jälkeen täytyy kaivaa kuvetta. Hintaa lopuille tasoille tulee 1,79€ Itse koen, että on hintansa väärtti ainakin meillä. Erikoinen huomio ulkomaisista matikkapeleistä on, että kertotaulut opetetaan kahteentoista asti. Tämä seikka on tullut vastaan monessa pelissä.

20130220-003644.jpg

Englantia, tarkemmin sanottuna värejä, on meillä harjoiteltu Fun English pelin avulla. Pelin ilmaisversio antaa harjoitella värejä eri tavoin. Taikan suosikki on pallon poksauttelu, jossa pitää poksauttaa palloja ohjeen mukaan. Jossain vaiheessa hoksasin sanoa Taikalle, että toistaa pelin sanomat sanat niin tarttuvat paremmin muistiin. Noin viikon päästä tyttö osasi luetella värit aivan oikein enkusta suomeksi kääntäen. Tietenkään nämä sanat eivät jää pysyvään muistiin ilman aktiivista enkun opettelua, mutta koulumaailmassa kyseinen peli voi lunastaa paikkansa. Taikan toinen suosikki Fun English värien opettelussa oli maalauspeli. Ruudulle ilmestyi jokin esine tai asia joka piti värittää ohjeiden mukaan. Helpoimmat olivat perusvärejä, mutta värejä piti myös osata yhdistää, kuten orange, purple, jne. Olemme siis käyttäneet ohjelman ilmaisversiota joka antaa harjoitella värejä. Jos haluaa harjoitella vaikkapa eläimiä, numeroita tai ruokia englanniksi, täytyy ne ostaa erikseen jokainen tai sitten kaikki kymmenkunta sanaryhmää pompsina. Hintaa kertyy koko satsille 9,99€ Sen verran kallis on, että kotikäyttöön ostamista täytyy harkita. Kouluun voisi olla hyväkin hankinta. Lisäksi Fun English sarjaan kuuluu video appseja joissa harjoitellaan mm. verbejä ja adjektiiveja. Näistä bloggailen myöhemmin lisää kunhan olen tyttöjen kanssa ne testannut.

20130220-010138.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s